پرداخت
فرشهای پرز دار پس از اتمام بافت و یا هنگام بافت پرداخت یا روگیری می شوند. به این معنی که اضافی پرز گرهها را قیچی کرده و ارتفاع را مناسب با رجشمار کوتاه میکنند. طی این عمل ظاهر فرش، طرح و نقش و رنگبندی آن به زیبایی نمایان میشود. جهت پرداخت سطح قالی از دو شیوه دستی و ماشینی استفاده می گردد :
روش دستی : در این روش از قیچی های مخصوص پرداخت یا تیغ های دستی استفاده می شود. این تیغ ها و قیچی ها انواع و اقسام مختلفی داشته و بسته به نوع بافت و کیفیت قالی متفاوت می باشد. لازم به ذکر است که اصولا قالی های ریز بافت ، به روش دستی پرداخت می شوند. ارتفاع پرز فرش مانند سایر مشخصات ویژه ی آن مانند نوع گره ، تعداد پود ، طول ریشه و غیره از ضابطه های تشخیص محل بافت فرش بوده و بر حسب عادت و سنت و محل بافت میزان آن متغیر است .
روش ماشینی : در این شیوه باید قیچی برقی در ارتفاع یکسانی قرار گرفته و پرز فرش به طور کاملاً برابر کوتاه شود. این کار باید با احتیاط بسیار و توسط مرمتگر حرفهای انجام شود. زیرا در صورت آسیب احتمالی، خسارت ایجاد شده به طور تقریبی امکانناپذیر است. معمولاً پس از اتمام پرداخت فرش برای بیرون آوردن پرزهای پشمی و الیاف اضافی ناشی از کوتاه و قیچی شدن نخهای سطح فرش، ارههای دندانهدار بزرگی را بر روی فرش میکشند. تا پرزهای اضافی از میان فرش خارج شود.
در صورتیکه فرشتان نیاز به انجام عملیات ذکر شده داشته باشد، کارشناسان ما با بررسی جنس و رنگ فرش شما و نوع آسیب دیدگی آن پیشنهادات لازم جهت رفع مشکل فرش را به شما می دهند و برای انجام آن با کیفیت بالا در خدمت شما عزیزان هستیم.